رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران با بیان اینکه خرید و فروش مسکن در آذرماه در تهران ۲۰ درصد رشد داشته، گفت: هیچ مشاور املاکی نمیتواند کد رهگیری صوری صادر کند، چون برای او بار مالی دارد.
حسام عقبائی در پاسخ به این پرسش که گفته میشود، آمارهایی که از سوی اتحادیه اعلام میشود، صحیح نیست و این که گفته میشود، برخی مشاوران املاک برای آمارسازی در مورد افزایش خرید و فروش مسکن به طور صوری کد رهگیری صادر میکنند، گفت: بنده به عنوان رئیس اتحادیه این موضوع را تکذیب میکنم، چرا که هیچ مشاور املاکی نمی تواند در ازای معامله انجام شده کد رهگیری صادر نکند، یا در برابر معاملهای که انجام نشده، به طور صوری کد رهگیری صادر کند، چون برایش بار مالی دارد.
وی افزود:به هر حال اگر مشاور املاکی بخواهد کد رهگیری صادر کند، برای او بار مالی دارد ، چرا که ۴۰ درصد درآمد مشاوران املاک به مالیات اختصاص مییابد.
عقبایی خاطر نشان کرد: خوشبختانه همان گونه که پیشبینی میشد، وضعیت معاملات مسکن در آذرماه نسبت به ماه قبل از آن، باز هم سیر افزایشی داشت و این نشان دهنده تحقق پیش بینیها در راستای افزایش حجم معاملات مسکن طی ماه های آتی است.
وی با بیان اینکه به رغم افزایش حجم معاملات مسکن در تهران، قیمت مسکن افزایش محسوسی نداشته و میتوان گفت هم اکنون بازار مسکن در وضعیت ثبات قیمت به سر میبرد، خاطرنشان کرد: در آذرماه ۹۳، معادل ۱۴ هزار و ۴۱۸ مبایعهنامه برای معاملات خرید و فروش مسکن در تهران تنظیم شده است که این میزان در آبان سال ۹۳، برابر با ۱۲ هزار و ۲۳۴ مورد و در مدت مشابه سال قبل یعنی در آذر ماه پارسال ۱۲ هزار و ۲۴۰ فقره بوده است.
بنابراین تعداد معاملات خرید و فروش مسکن علاوه بر اینکه در آذرماه امسال نسبت به یک ماه قبل نزدیک به ۲۰ درصد افزایش داشته، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نیز به همین میزان رشد کرده است.
رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک شهر تهران تصریح کرد: با این وجود، تعداد کل معاملات مسکن در کشور در مقایسه با تعداد کل قراردادهای مسکن در تهران، در آذرماه ۹۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل، به طور نسبی کاهش داشته است.
به گفته وی، در آذرماه ۹۳، مجموعا ۱۴۴ هزار و ۹۳۴ قرارداد در کل کشور تنظیم شده است که این رقم در مدت مشابه سال قبل، ۱۴۸ هزار و ۱۱۵ مورد و در آبان ۹۳، برابر با ۱۳۴ هزار و ۲۴۸ قرارداد بوده است.
منبع: خبرگزاری فارس