انتقادات صریح آخوندی از سیستم قیمتگذاری دولتی
بساط تعالیم سوسیالیستی و مارکسیستی برچیده شود/ مدیریت اقتصاد کشور با قیمتگذاری دولتی ممکن نیست
وزیر راه و شهرسازی از ادامه قیمتگذاریها توسط دولت انتقاد کرد و گفت که با وجود اینکه امام راحل در نامه خود به رهبر وقت شوروی رسماً اعلام کردند نظام سوسیالیستی و مارکسیستی به تاریخ پیوسته هنوز کسانی هستند که میخواهند با استفاده از رژیم قیمتگذاری اقتصاد را مدیریت کنند.
متوقف شدن طرح واقعی سازی قیمت قطار از سوی برخی سازمان حمایت، عباس آخوندی امروز در گردهم آیی دستاندرکاران ریلی کشور به موضوع قیمتگذاری از سوی برخی نهادهای دولتی شدیدا انتقاد کرد و آنها را وارثان تفکر مارکسیتی و سوسیالیستی خواند.
وزیر راه و شهرسازی از معدود مقامات دولتی که تاکنون به این صراحت در خصوص عوارض قیمتگذاری دستوری دولتی سخن میگوید و خواستار برچیده شدن ته ماندههای سوسیالیسم و مارکسیسم از اقتصاد ایران می شود.
آنگونه که خبرگزاری های گزارش دادهاند، آخوندی در این گردهمآیی به شرایط نامناسب اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: سازمانهای قیمتگذاری که نگرش سوسیالیستی و مارکسیستی دارند، باید منحل شوند و در این باره پیشنهاد میکنم مجلس ورود کند.
او با اشاره به ورود سازمان حمایت به قیمتگذاری بلیت قطار اشاره کرد و گفت: عدهای در کشور به دنبال ادامهدار بودن نگرشهای سوسیالیستی و مارکسیستی هستند تا نرخگذاری و کنترل قیمتها را ادامه دهند و مانع توسعه شوند. این بساط حضراتی که دست در جیب مردم میکنند فقط ادامه نگرشهای سوسیالیست و مارکسیست است در حالیکه مدعی طرفداری از مردم هستند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: از برنامه اول توسعه اعلام شد که نظام قیمتگذاری باید برچیده شود، این نظام آموزه سیستم سوسیالیست و مارکسیست است، ۲۵ سال در همه برنامههای توسعه به این موضوع تاکید شد اما هنوز این داستان مانع توسعه کشور است.
آخوندی تاکید کرد: اگر دنبال حمایت از مصرف کننده هستیم، ارتقای کیفیت، عرضه خدمات مناسب و ایمنی بالا نشان از حمایت از مصرف کننده دارد.
او با انتقاد از اینکه سازمان حمایت هیچگاه نتوانسته از مصرف کننده حمایت کند، گفت: پیشنهاد میدهم چنین سازمانهای سوسیالیستی و مارکسیستی قیمتگذاری نظیر سازمان حمایت از مصرف کننده منحل شود و باید این پیشنهاد را به مجلس هم بدهیم تا بساط این تعالیم مارکسیستی و سوسیالیستی جمع شود.
وی با تاکید بر اینکه هیچکس به دنبال بازار عوام فریبانه نیست، گفت: ما نباید از چنین حرکات عوام فریبانه بترسیم و قطعاً با قدرت پیش میرویم.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه نمیتوان بدون در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کشور اوضاع را مدیریت کرد، تاکید کرد: عدهای از دوستان تصور میکنند که میتوانند با کردن دستهایشان در جیب مردم و با دادن پوز حمایت از مصرفکننده اقتصاد را مدیریت کنند. در شرایطی که این موضوع صحت نداشته و نتیجه عملکرد آنها در این سالها مشخص است.
وی با سفارش شرکتهای ریلی به ارتقای بهرهوری افزود: آنچه که میتواند پایدار باشد نظام رقابت است که به کیفیت خدمات و ارتقای بهرهوری میانجامد. حمایت صرف از شرکتهای ریلی منطقی نیست بلکه در نظام رقابتی باید این شرکتها روی پای خود بایستند.
آخوندی تاکید کرد: یک نهاد رگولاتور سیاستگذار و برنامهریز در کشور وجود دارد که همان شرکت راهآهن است و بقیه شرکتها موازیکاری میکنند.
او به مشکلات اقتصادی کشور اشاره کرد و اظهارداشت: بدهی دولت به مجموعه اقتصاد ملی کشور، بانکها، بنگاههای اقتصادی، واحدهای خدماتی و تولیدی و صندوقهای بازنشستگی ۳۸۱ هزار میلیارد تومان است و این نشان میدهد اقتصاد کشور با چالش بزرگی مواجه است.
وی افزود: ۱٫۷ برابر سرمایه کل بانکها میزان معوقات بانکی است و این نشان از تنگنای مالی کشور دارد. نظام بنگاهداری در ایران با چوب حراج زدن به معادل ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه بنگاههای دولتی با مشکل بنیادی مواجه شده است.