انتقاد امام جمعه به مبحث دوم مقررات/واکنش عجیب به خودکشی یک مهندس در مسکن مهر رشت/اظهار نظرجنجالی سعید لیلاز درباره بازارمسکن
بسته خبری صما به دنبال آن است که به صورت هفتگی تیتر و خلاصهای از مهمترین اخبار حوزه مسکن وشهرسازی که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار دهد.
درهفته ای که گذشت هشدار نسبت به ایجاد بافتهای فرسوده جدید،انتقاد شدید ازطرح بازنگری مبحث دوم مقررات ملی ساختمان،نظر جنجالی سعید لیلازدرباره آینده مسکن،انتخاب حبیب الله بیطرف به عنوان رئیس نظام مهندسی تهران،اظهارات انتقادی وزیرراه درباره شهرفروشی و پیشنهاد خروج سازمان نظام مهندسی تهران از حوزه امور مالی از جمله شاخص ترین اخبار این حوزه بود که مشروح آنها به شرح ذیل است:
جلوی شهرفروشی را بگیریم
دراین هفته وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بحران مالی سبب شد بخش مالی و اقتصادی خود را به بخشهای فرهنگی، اجتماعی و فنی تحمیل کند گفت: در سیاست زمین باید به این اجماع برسیم که جلوی شهرفروشی را بگیریم. باطن این موضوع سوداگری است و این سوداگری سبب شد قیمت هر مترمربع زمین بی هیچ دلیلی به ۱۵ میلیون تومان برسد. عباس آخوندی در پانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن که در پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران برگزار شد،با اشاره به جلساتی که برای تدوین برنامه ششم توسعه در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، گفت: در این نشستها گزارشهایی ارائه شد که ۶۵ درصد منابع شهرداریها از محل فروش عوارض ساختمانی به دست میآید که این اصطلاح محترمانه شهرفروشی است. فروش عوارض یعنی ساختمانی که ساخته شده قوانین را رعایت کرده است و چنین موضوعی نباید منبع ۶۵ درصد درآمد شهرداری باشد.
هشدار نسبت به ایجاد بافتهای فرسوده جدید
درهفته ای که گذشت محمدسعید ایزدی مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با حضور در پانزدهمین همایش سیاستهای توسعهای مسکن در ایران با بیان اینکه توسعه مجدد بافتهای فرسوده بخشی از سیاستهای توسعه مسکن در جهان به شمار میرود، تاکید کرد: اجرای برنامههای بهسازی و نوسازی به وجود آورنده شرایطی برای تامین بخشی از مسکن مورد نیاز کشور خواهد بود.وی اعلام کرد: آنچه امروز برای ما بسیار قابل اهمیت است توسعه مجدد و با کیفیت ظرفیتهای به وجود آمده در سطح شهرها با ابعاد مختلف بافتهای تاریخی، میانی، سکونتگاه غیر رسمی و اراضی رها شده است که این مطلب بخش مهمی از سیاستهای توسعه ای مسکن را به خود اختصاص میدهد.وی در ادامه فعالیتهای مربوط به ناهماهنگی توسعه جدید با بافتهای شهری به ویژه بافت تاریخی، بی توجهی به ظرفیت بافتها و الگوی موجود به اسم بهسازی و نوسازی را فاجعه و هشداری بزرگ و جدی اعلام کرد و گفت: این موارد مشکلاتی هستند که ما هم اکنون باید به آن توجه کنیم و مراقب باشیم که در فرآیند بهسازی ،بافت فرسوده جدیدی را ایجاد نکنیم.
قالیباف قول بهکارگیری کاردانهای فنی را داد
دراین هفته همچنین شهردار تهران قول به کارگیری از کاردانهای فنی و معماران تجربی در ساخت وسازها را داد.در دیدار مهدی موذن رییس سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران با قالیباف شهردار تهران، درخصوص بهکارگیری از کاردانهای فنی و معماران تجربی باصلاحیت در حوزههای اجرا و نظارت، بحث و تبادل نظر شد.رییس سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران در این جلسه با اشاره به مفاد مواد قانونی ۴ و ۳۰ قانون نظام مهندسی اظهار داشت: طبق این مفاد قانون، کلیه افراد دارای پروانه اشتغال میتوانند در حد صلاحیت تعیین شده در امر ساخت و ساز و نظارت بر ساختمانها فعالیت داشته باشند.مهدی موذن افزود: متاسفانه در استان تهران سازمان نظام مهندسی ساختمان با حمایت شهرداری بعضی مناطق تهران، این امور را در انحصار خود درآورده و همین امر موجب شده تا امروز شاهد ساختمانهایی با مقاومت کم و عمر کوتاه باشیم.
لوکوموتیو مسکن برای همیشه از کار افتاده است
سعید لیلاز استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی دراین هفته به اظهار نظردرباره وضعیت مسکن پرداخت و مدعی شد که لوکوموتیو مسکن برای همیشه از کار افتاده است. وی گفت: شهرداری ها و مسئولان شهری اگر گمان کنند ما به تقاضای ۱۳۰ میلیون متر مربع خواهیم رسید و منابع خود را به گمان بازگشت رونق پیش خور کنند اشتباه می کنند و دیگر رونقی در بخش مسکن وجود نخواهد داشت و تازه اگر رونقی شکل بگیرد ابتدا باید این ۱۲۰ میلیون متر مربع مازاد تمام شود.لیلاز گفت: امسال ما ۶۰ تا ۶۵ میلیون متر مربع تقاضای ساخت مسکن جدید داریم که اگر رونق ایجاد شود ممکن است سالی ۱۰ تا ۱۵ میلیون متر مربع از آن ۱۲۰ میلیون متر مربع مسکن مازاد مصرف شود. اما حتی اگر این ۱۲۰ میلیون متر مربع هم تمام شود آنگاه با تقاضای ۷۰ تا ۸۰ میلیون متر مربع خواهیم رسید و هیچگاه سالی ۱۳۰ میلیون متر مربع اتفاق نخواهد افتاد.وی تصریح کرد: لذا باید گفت لوکوموتیو مسکن در اقتصاد ایران برای همیشه از کار افتاده است و ایران از دوران گذار در ساخت مسکن عبور کرده و به کشورهای استقرار یافته در حوزه مسکن رسیده است.
حبیب الله بیطرف ،رئیس نظام مهندسی تهران شد
دراین هفته در اولین جلسه هیات مدیره جدید سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران که در محل این سازمان برگزار شد اعضای هیات رئیسه این سازمان منصوب شدند.به گزارش خبرنگار صما، دراین جلسه حبیب الله بیطرف به عنوان ریاست سازمان نظام مهندسی استان تهران و همچنین بهمن مومنی مقدم، محمود مقدم، مهدی زرگر، سعید کروبی به ترتیب به عنوان نائب رئیس اول،نائب رئیس دوم، دبیرسازمان و خزانه دار انتخاب شدند.شایان ذکر است حبیبالله بیطرف متولد ۱۳۳۵ است و تحصیلات دانشگاهی خود را در مقطع فوق لیسانس و در رشته راه و ساختمان در دانشکده فنی دانشگاه تهران به پایان برده است.او از پایان سال ۱۳۷۳ به عنوان مجری طرح های عظیم سد و نیروگاه کارون ۳ و ۴ در وزارت نیرو مشغول به کار بوده است. وی از سال ۱۳۷۶ و در تمام مدت دوره اول و دوم دولت خاتمی (۱۳۷۶تا مردادماه ۱۳ش۸۴) به عنوان وزیر نیرو خدمت کرده است.
برداشت غلط از رکورد در بخش مسکن
درهفته ای که گذشت مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور مدیریت و تامین مالی با بیان اینکه رونق بخش مسکن به معنای افزایش مداوم قیمت آن نیست گفت: وزارت راه و شهرسازی به دنبال چنین بازاری نبوده بلکه حل مسئله مسکن اجتماعی و بافتهای ناکارآمد را دنبال میکند.مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور مدیریت و تامین مالی با اشاره به تاکید دکتر آخوندی در توسعهای شدن بانک مسکن یادآور شد: چنین نیازی در بخش تامین مالی نظام بانکی وجود دارد که مغفول مانده و وزارتخانه به هیچ وجه علاقمند نیست که مسکن به عنوان کالایی بین مردم فروخته و دلالی شود.عبده تبریزی با اشاره به برداشت غلط از رکود در بخش مسکن تاکید کرد: رونق در بخش مسکن به این معنا نیست که قیمت هر روز بالا برود و خرید و فروش رشد روز افزونی داشته باشد؛ وزارت راه و شهرسازی به دنبال چنین بازاری نیست بلکه به دنبال حل مسئله مسکن اجتماعی و بافتهای ناکارآمد است.
انتقاد امام جمعه ازتغییرات مبحث دوم مقررات ملی ساختمان
دراین هفته یک استاد دانشگاه به نام مهندس امام جمعه زاده به عنوان منتقد بازنگری مبحث دوم مقررات ملی ساختمان در دومین نشست پنل تخصصی رویکردهای جدید در کنترل ساختمان در بازنگری مبحث دوم مقررات ملی ساختمان، با اشاره به اینکه در بازنگری مبحث دوم مقررات ملی ساختمان عوامل فنی و اجرایی ساخت شامل مالک، معمار، پیمانکار کل، شهرداری و ارگانهای نظارتی هستند خاطرنشان ساخت: نکته اساسی در این است که هر نظام اجرای پروژه بایستی به لحاظ توزیع ریسکها، مسئولیتها و اختیارات دارای سامانهای باشد در غیر این صورت دچار مشکل اساسی می شود.وی با توصیف طرح بازنگری مبحث دوم مقررات ملی ساختمان به یک خیال پردازی غیر قابل اجرا در عین حال تصریح کرد: به نظر بنده این طرحها یک خیالبافی صرف است که مصائب بسیاری زیادی در آینده ایجاد خواهد کرد.
سه راهکار رونق مسکن
مشاور حسابداری، حسابرسی و اصول حاکمیتی وزیر راه و شهرسازی درهفته ای که گذشته سه راهکار رونق مسکن را تشکیل بانک توسعهای، ارایه تسهیلات به انبوهسازان و اجرای قانون پیشفروش عنوان کرد و گفت: دولت در جاهایی که زمین وجود دارد اقدام به ساخت مسکن و واحدهای مسکونی کند و زیرساختهایش را نیز تامین کند زیرا ایران از لحاظ زمین کمبود خاصی ندارد.غلامرضا سلامی مشاور حسابداری، حسابرسی و اصول حاکمیتی وزیر راه و شهرسازی درباره تبدیل بانکمسکن به بانک توسعهای و رابطه بین عرضه و تقاضای مسکن در نشست تخصصی توسعه نظام تامین مالی مسکن در پانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن که عصر روز گذشته ۲ آذرماه در دانشگاه تهران برگزار شد گفت: مسایل ساختاری بسیاری برای تامین مالی مسکن وجود دارد. در تمامی دنیا مسکن از محل پسانداز آتی مردم و نه گذشته تامین میشود. اینکه سایر بانکها در ایران برای ارایه تسهیلات به مردم قدمی برنمیدارند به این خاطر است که در کشور ثبات اقتصادی وجود ندارد.
واکنش مسکنمهریها به اظهارات آخوندی
اظهارات انتقادی عباس آخوندی به طرح مسکن مهردراین هفته باعث شد که برخی متقاضیان مسکن مهر درشبکه های اجتماعی به این موضوع واکنش نشان دهند.وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه به جنبههای کیفی مسکن نمیتوانیم بیتفاوت باشیم، گفت: نمیتوانیم مردم را در بیابانها حبس کنیم. یکی از بزرگترین مشکلات دوره قبلی کالایی کردن مردم در بخش مسکن بود.آخوندی با اظهار اینکه بهاندازه کافی در این رابطه بحث نشده است، گفت: گرایش به کمّی کردن یعنی اینکه خیلی سریع بخواهیم همه چیز را به عدد و رقم کنیم برای زندگی مردم خطر جدی است و بهشدت از آن پرهیز میکنم.
تعدادی ازواکنشهای متقاضیان مسکن مهر به شرح ذیل است:
»با پول ما بیابانها را آباد کردند حالا تجاری های همان بیابانها را میفروشند و پول آنرا … میزنند به جای اینکه خرج زیربنایی کنند«.
«جناب آخوندی اگر مسکن مهر بد بوده و هست حداقل برای دولت شما بد نبوده به راحتی سرمایه مردم را بلوکه کردید و باز پرداخت اقساط وام مسکن مهر را بهجای هزینه کردن در تکمیل وتحویل واحدهای مسکن مهر معلوم نیست چه کردیدهاید؟»
«آقای آخوندی تا به حال جلوی زن و بچههایت به خاطر جیب خالی، نداشتن خانه شرمنده شدهای؟ تا حالا ننگ نداری روی پیشانهات خورده است. اصلا میدانی سربرج وصاحبخانه یعنی چه؟ چرا به قول وقرارتون پایبند نبودید چرا ما مسکن مهریای بی پناه وپاس میدید به این ور و اون ور. به خدا ما با هزار امیدو آرزو پولای بی زبونمونو ریختیم تو جیب شماحالا بعد از چهار سال باز اماواگرهاروداریم دستمون هم از همه جاخالی! »
اجرای قانون اخذ مالیات بر خانههایخالی از ابتدای ۹۵
درهفته ای که گذشت مشاور وزیر راه و شهرسازی با اعلام تک رقمی شدن نرخ تورم در پایان آذرماه جاری از اجرای قانون اخذ مالیات بر خانههای خالی و نقل و انتقالها از ابتدای سال ۹۵ خبر داد و گفت: با توجه به پیشبینیهای دولت در زمینه کاهش تورم باید نرخ سود سپردههای بانکی به ۱۰ تا ۱۱ درصد برسد.نشست تخصصی توسعه نظام مالی مسکن در پانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن عصر روز گذشته ۲ آذرماه، در پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزار شد. در این نشست تخصصی که به توسعه نظام تامین مالی مسکن از جنبههای گوناگون پرداخته شد حسین عبدهتبریزی مشاور وزیر راه و شهرسازی گفت: کشور در یک موقعیت تنگنای مالی قرار گرفته است و این تنگنای مالی را در میزان تسهیلاتی که بانکها در دو سه سال گذشته دادهاند میتوان دید. میزان تسهیلات پرداختی بانکها نسبت به سال ۹۰ علاوه بر اینکه افزایش نداشت که در این حوزهها کاهش هم داشتیم. همچنین بخش قابلملاحظهای از تسهیلات اهدایی مربوط به تمدید اعتبارات گذشته بودند. بنابراین کسانیکه در کسب و کار دائمی هستند این منابع را بسیار کم میدانند.
راهاندازی دبیرخانه پایش برای بررسش طرح جامع مسکن تا ۱۰ سال
دراین هفته معاون وزیر راه و شهرسازی در مراسم اختتامیه پانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن در ایران از ایجاد و راهاندازی دبیرخانه پایش در طرح جامع مسکن در کشور خبر داد و تأکید کرد: وظیفه اصلی این دبیرخانه پایش این طرح و ویرایش آن در صورت تغییر شرایط خواهد بود.حامد مظاهریان در مراسم اختتامیه پانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن در ایران گفت: اینگونه همایشها که موضوع آن میتواند تمام جوانب زندگی شهروندان را در بر بگیرد باید در محیطی شفاف و نقادانه مورد بررسی قرار گیرد تا صاحبنظران بتوانند در مورد آن اظهار نظر کنند. وی با تأکید بر اینکه ایجاد یک دبیرخانه پایش برای بررسی مداومطرح جامع مسکن پیشبینی شده است گفت: نکته مهم در این مسئله آن است که هیچ طرح و برنامهای جامع نخواهد بود و امکان وجود خطا و اشتباه در آن وجود دارد. باتوجه به این امر دبیرخانهای تحت عنوان دبیرخانه پایش برای بررسی و اعمال تغییر در این طرح پیشبینی شده است تادر صورت مشاهده هرگونه دگرگونی در حوزه مسکن طی ۱۰ سال آینده (تا افق ۱۴۰۵) تغییرات لازم در این طرح اعمال شود.
خروج سازمان نظام مهندسی تهران از حوزه امور مالی
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهردراین هفته تهران خواستار خروج سازمان نظام مهندسی از حوزه امور مالی دردوره جدید شد.محمد سالاری درجلسه علنی شورای شهر تهران ضمن تبریک به اعضای جدید سازمان نظام مهندسی استان تهران که هفته گذشته اعتبارنامه خود را از وزیر راه و شهرسازی دریافت نمودند گفت: قطعا شورای شهر تهران بعنوان پارلمان محلی و حلقه اتصال مدیریت شهری و دیده بان های شهری و نهادهای تخصصی با مردم باتوجه به مشکلاتی که در دوره گذشته برای مردم پیش آمد مطالبات جدی از از این سازمان دارد.وی ادامه داد : امیدواریم همانطور که دکتر آخوندی نیز تاکید نمودند٬ سازمان نطام مهندسی از حوزه تصدی گری و مدیریت مالی به سمت انجام امور نظارتی خود برود ، چراکه متاسفانه در دوره گذشته کلیه مبالغی که باید متولیان ساخت و ساز به مهندسین پرداخت می نموند به حساب سازمان واریز کردند که موجب بوجود آمدن شائبه هایی نیز شد.
پیشنهاد تشکیل صندوق تضمین و تبدیل بانک مسکن به بانک توسعهای
عضو هیئتمدیره بانک مسکن با انتقاد از افزایش ۱۲۹ برابری قیمت زمین در دو دهه گذشته، میانگین سهم تسهیلات خرید مسکن به قیمت کل واحد مسکونی را ۱۲ درصد عنوان کرد و گفت: برای اینکه بانک مسکن بتواند مسکن موردنیاز مردم را تامین کند نیازمند این هستیم تا سرمایه بانک افزایش پیدا کند، صندوق تضمین تشکیل و ابزارها، قوانین و ضوابط مورد نیاز ایجاد شوند.ابوالقاسم رحیمیانارکی عضو هیئتمدیره بانکمسکن در نشست تخصصی توسعه نظام مالی مسکن در پانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن در ایران که با تفکیک موضوعات مورد بحث خود به مسایل و مشکلات تقاضای مسکن و همچنین راهکارهای برونرفت از وضعیت موجود به ویژه در دو سال اخیر گفت: اتفاقی که در طی ۲۰ سال اخیر رخ داد این است که برای نمونه در تهران قیمت یک متر مربع زمین از سال ۷۱ تا ۹۲ حدود ۱۲۹ برابر افزایش یافت. همچنین قیمت یک متر مربع آپارتمان در تهران ۸۷ برابر شده است و این نشان میدهد که نسبت موجود بین زمین و ارزش افزودهای که ایجاد شده به مراتب بیش از قیمت واحدهای مسکونی است.
مهندسان ایرانی از نظراجرایی مقبولیت جهانی ندارند
دراین هفته رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه گفت: متاسفانه اغلب مهندسان کشور در اجرا با مشکل مواجهند.محمد شریفی پور در مراسم پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه فنی و حرفهای اظهار کرد: امروزه یکی از شاخصهای پیشرفت هر جامعهای، پیشرفت آن جامعه از نظر تکنولوژی ساخت است. نماد آن خلق آثار در حوزه ساختمان است.وی ادامه داد: خلق یک اثر با ویژگیهای مهندسی در واقع مستلزم تکنولوژی ساخت است. مهندسی عمران پایه و مادر سایر رشتههای مهندسی است. مهندسان ما در طراحی هیچ چیزی از سایر مهندسان جهان کم ندارند و شاهد این مدعا آمار بالای پذیرش مهندسان ما در بهترین دانشگاههای جهان است. اما جای این سوال باقی است که چرا مهندسان ما از نظر اجرا مورد پذیرش جامعه جهانی نیستند و در این بخش مقبولیت جهانی نداریم.وی تاکید کرد: این امر وظیفه دانشگاههای فنی و حرفهای را بیش از پیش سنگین میکند که نسبت به تربیت دانشجوهای خود و در واقع تربیت نسل آینده مهندسان کشور دقت ویژهای داشته باشد. یکی از وظایف سازمانی ما تربیت مهندسان و آشنایی آنها با علوم اجرایی است که در حال حاضر در این بخش ضعف داریم.
زمینخواری به دریاچه ارومیه رسید
درهفته ای که گذشت مدیر دفتر توسعه و برنامهریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه ضمن اشاره به زمینخواری در دریاچه ارومیه، از دستاندازی دامداران و کشاورزان منطقه به اراضی ۱۰۰ هزار هکتاری این دریاچه خبر داد و افزود: برای سال آینده قرق اراضی غیرقابل احیای دریاچه ارومیه با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست انجام خواهد شد.مسعود تجریشی با اشاره به اینکه وسعت زمینی که امکان زمینخواری در دریاچه ارومیه دارد، حدود ۱۰۰ هزار هکتار است، گفت: این اراضی قبلا جزو دریاچه ارومیه بوده ولی با توجه به اینکه آب رودخانه به محضی که به این نقطه میرسد پخش شده و باعث میشود رسوباتی در آنجا شکل گیرد و شیب آن معکوس شود، و دیگر آب از این نقطه وارد دریاچه نمیشود، بلکه به داخل دشت برگشته و تبخیر میشود.
نفس کشیدن مردم در حال فروش است
عباس آخوندی امروز در پانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن که در پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران برگزار شد، رویکرد حوزه مسکن در ایران را دچار نگاهی افراطی و تفریطی دانست و گفت: این رویکرد در دو بخش مسکن مهر و شهرفروشی به خوبی قابل مشاهده است. در واقع حق نفس کشیدن مردم در حال فروش است و کسی احساس نمیکند که شهر به او تعلق دارد.آخوندی افزود: اگر مشکلات موجود را به خوبی بشکافیم نباید به دنبال راه حلهای ساده انگارانه برویم ما در پی آن هستیم که این موضوع را به خوبی تحلیل کنیم و دو طرفه معادلهای که در دهه ۶۰ با شهرفروشی آغاز شد و در دهه ۹۰ با مداخله در زندگی مردم ادامه پیدا کرد در نظر بگیریم. شهر باید ایدهای برای زندگی، آرامش و رفاه داشته باشد تا بتوان شهرها را به نسلهای بعد هدیه کرد و تداوم حیات را در آن دید. قابلیت زندگی در دنیای مدرنی که همه چیز آن براساس موتور و حرکت تعریف شده موضوع بسیار مهمی است.
تراکم های ساختمانی شهرداری ۴۰ درصدانحراف داشت
دراین هفته معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از گسترش تراکم ساختمانی و انحراف ۴۰ درصدی آنها که عموما توسط شهرداریها انجام شد گفت: در طرحهای توسعه شهری۸۲ درصد سرانههای پیشبینی شده در بخش تجاری و خدمات انتفاعی، ۵۳درصد برای خدمات ورزشی و ۶۰ درصد رشد خدمات عمومی را ایجاد کرد و بدینمعنا بهرهوری طرحها بالا نبود.پیروز حناچی، با اشاره به تاثیر طرحهای توسعه و عمران در وضعیت فعلی شهرهای مختلف کشور گفت: اگرچه بخشی از ایرادتی که به طرحهای تهیه شده در معاونت معماری و شهرسازی وارد است به تحققپذیری مربوط است اما بخش عمدهای نیز به شیوه مدیریت ارتباط پیدا میکند
واکنش عجیب به خودکشی یک مهندس در مسکن مهر رشت
و بالاخره دراین هفته شعبانعلی خاوری مدیر کل راه و شهرسازی گیلان در گفتگو با یک سایت خبری، در واکنش به اقدام به خودکشی یک مهندس جوان در مسکن مهر شهر رشت با بیان اینکه در جریان این موضوع نیستم و بار اول از زبان شما می شنوم!، گفت: ” بدهکاری و بستانکاری در هر پروژه ای ممکن است وجود داشته باشد دیگر!”وی افزود: ” مسکن مهر هم مستثنی از این قاعده نیست چرا که در مسکن مهر مردم باید آورده بیاورند و به دلیل دیر یا زود تامین شدن آن امکان به وجود آمدن بدهکاری وجود دارد.”
وی با بیان اینکه اگر یک نفر بخواهد بخاطر طلب خودش را بکشد کل جامعه عمرانی باید خودشان را بکشند!، در واکنش به این سوال که آیا راه و شهرسازی گیلان نظارتی بر مراودات مالی شرکت های پیمانکار دارد یا خیر، ارائه پاسخ را منوط به ملاقات حضوری با خبرنگار خزر دانست و گفت که فعلا در تهران است!