مدیرکل صادرات گمرک ایران گفت: تجارت مرزی براساس تعرفه ترجیحی ۱۲۸ قلم کالا با ترکیه شروع شده است.
حسن علی دوستی با اشاره به لغو پلمب کامیونهای عبوری ترکیه از خاک ایران اظهار داشت: اکنون با اخلال در روند واردات و ترانزیت ایران با کشور ترکیه، صادرات کشور با مشکل مواجه شده و یا با هزینه بیشتری به مقصد میرسد که احتمال دارد مزیت خود را از دست بدهد.
مدیرکل صادرات گمرک ایران با اشاره به حل مشکل عوارض و سوخت کامیونهای ترکیهای گفت: وزارت راه و نفت متولی رسیدگی به این موضوع هستند و تاخیر در روند واردات و صادرات منجر به ایجاد اخلال در صادرات کالاهای ایرانی به این کشور میشود و در صورتی که افزایش عوارض یا هزینه سوخت در دستور کار باشد قطعا روی هزینههای حمل و نقل و عوارض کالاها موثر بوده و باعث افزایش هزینه میشود.
وی با بیان اینکه مشکلات مرزی با ترکیه مربوط به گذشته است، تصریح کرد: پیش از این نیز پلمب کامیونهای ترکیه صورت گرفته بود اما مجددا این مباحث ایجاد شده است.
علیدوستی در خصوص شروع تعرفه ترجیحی برخی کالاها با کشور ترکیه گفت: این توافق کالاهای صادراتی و وارداتی در سقف ۵۰ میلیون دلار بوده که مربوط به تجارت مرزی است.
مدیرکل صادرات گمرک ایران بیان داشت: ۶۸ قلم کالای کشاورزی و صنعتی دارای تعرفه ترجیحی و تخفیفی برای ایران و ۶۰ قلم کالا از طرف ترکیه در بحثهای کشاورزی و صنعتی برای مبادله تجارت مرزی وجود دارد.
به گفته این مقام مسئول، کالاهای تعرفهای ترجیحی از مصوبات مجلس است که سال ۸۳ انجام شده و امکان دارد اکنون مزیتهایی داشته باشیم که با ورود کالاهای ترکیه تولید داخل آسیب ببیند.
وی ادامه داد: البته قبل از آن اعلام نظر از مراکز مربوطه اخذ شده اما این لیستها در مقاطع زمانی مختلف نیاز به اصلاح دارند.
مدیرکل صادرات گمرک ایران افزود: این تعرفه بدون زمان بوده و هر وقت تجارت در مرز به مبلغ مصوب برسد پایان مییابد و برخی از کالاها دارای تاریخ است.
به گزارش فارس، ایران با کشور ترکیه، ازبکستان، پاکستان، سوریه، کوبا، تونس، بوسنی و هرزگوین، قرقیزستان و بلاروس دارای تعرفه ترجیحی کالا است.
منبع: خبرگزاری فارس