در پی انتشار نامه رئیس نظام مهندسی کشور در یک خبرگزاری رسمی صورت گرفت:
تحلیل اعضای سازمان از درخواست ترکان
برخی از نامزدها و اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان استانها نسبت به برگزاری انتخابات هفتمین دوره هیئت مدیره این سازمان مردم نهاد اعتراضاتی داشتهاند، که پیرو این اعتراضات اکبر ترکان، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با ارسال نامهای به عباس آخوندی وزیر راه شهر سازی خواستار بررسی موارد مطروحه شد.
در این نامه که توسط باشگاه خبرنگاران انعکاس یافته و سایت «صما» آن را بازنشر داده اکبر ترکان ضمن اشاره به برخی از اشکالات و ایرادات شکلی و ماهوی، انتخابات این دوره را فاقد احراز شرایط قانونی دانست و لزوم ابطال و برگزاری مجدد آن را وفق قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان عنوان کرد.
تحلیل اعضای سازمان از درخواست ترکان
به گزارش «صما» هفتیمن دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استانها در تاریخ مقرر برگزار شد و به دلیل بروز برخی مشکلات فنی انتخابات مجدد سه استان در هفته گذشته برگزار گردید. اکنون این سئوال مطرح است که آیا درخواست رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور شامل حال کلیه استانها میشود یا نه؟
بر این اساس خبرنگار «صما» در گفتگویی نظر برخی از اعضای نظام مهندسی را در رابطه با موضوع مطروحه جویا شده که شرح آن در مطلب زیر آمده است.
تورج نائیجپور
در همین رابطه رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مازندران به «صما» گفت:
ابهاماتی در نحوه برگزاری و امنیت نرمافزار انتخابات این دوره بوجود آمد که باعث شک و تردید و اعتراض برخی از نامزدهای استان مازندران شد.
گفتنی است که وزارت راه و شهرسازی به جد پیگیر رفع مشکلات احتمالی بوده و هیچ نگاه تعصبی ندارد. استان مازندران در انتخابات دوره قبل هم از همین نرمافزار استفاده کرد و هیچ مشکلی هم به وجود نیامد؛ منتهی قبل از اتمام زمان انتخابات یک سری شایعاتی مطرح شد مبنی بر اینکه ظاهرا برخی از نامزدها از روند انتخابات مطلع شدند البته صحت این موضوع تایید نشده و وزارت راه و شهرسازی با توجه به ابزارهای موجود میتواند در مورد امنیت نرمافزار استفاده شده نظر دهد.
آنچه که مسلم است این انتخابات برای انتخابات بعدی تجربه خوبی است. چرا که برگزاری انتخابات الکترونیک باید در کشور نهادینه شود؛ بنابراین انتخابات نظام مهندسی میتواند تجربه خوبی برای امور کلیتر باشد.
در پایان باید بر این نکته تاکید کرد که بدنه وزارتخانه در پی رفع ابهامات بوجود آمده است.صلاح سیستم نظام مهندسی رفع ابهامات موجود بوده، باید پرونده انتخابات خیلی دقیق و شفاف بسته شود که وزارتخانهها ابزارهای مناسب برای مرتفع نمودن این معضل در اختیار دارد.
حمید بدیعی
رییس ستاد اجرایی خطمشی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در این رابطه گفت: نامه رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور یک نامه درون سازمانی بوده و نباید رسانهای میشده، اصل ماجرا از این قرار است که ظاهرا دو یا سه استان اعتراضات مختصری نسبت به برگزاری انتخابات این دوره داشتند که این اعتراضات به معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده و در دست پیگیری است. در هر انتخاباتی وجود اینگونه اعتراضات امری منطقی است که احتمال برحق بودن آنها هم وجود دارد، ولی بعید است که نتیجه کلی انتخابات تغییر کند، چرا که ۲۸ استان انتخابات خود را بدون مشکل برگزار کردند.
گفتنی است که در دورههای قبل هم اینگونه اعتراضات بوده، که در مجموع باید گفت سلامت انتخابات الکترونیکی بیشتر از انتخابات دستی است، البته شاید دارای ایراداتی باشد اما این ایرادات دلیل بر زیرسوال بردن کل نتیجه انتخابات نخواهد بود. یکی از ایرادات وارده وجود اسامی نامزدهای انصرافی در لیست انتخابات بوده، حال این سئوال مطرح میشود که آیا در انتخابات دستی امکان درج نام افراد غیرمرتبط وجود ندارد؟
مهدی حقبین
عضو هیئت رییسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشور ضمن اظهار بیاطلاعی از متن نامه مذکور اعلام کرد که هیچ نامهای با چنین مضمونی از سوی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ارسال نشده است.
علی فرجزادهها
عضو اصلی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در گفتگو با خبرنگار «صما» ضمن بیان اینکه از پیشینه این نامه بیاطلاع بوده اما نامه موجود را مطالعه کرده است، گفت: رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور موضوعات مورد اعتراض برخی نامزدها را در سه بند مطرح کرده است؛ اگر موارد مطروحه ایراد مشترک ۳۱ استان است انتخابات مجدد قابل قبول است اما اگر موارد اعتراضی تنها از سوی چند استان مطرح شده باید انتخابات همان استانها مجدد برگزار شود. شاید سه آیتم اشاره شده تنها شامل حال ۵ یا ۶ استان شود.
گرچه انتخابات همه استانها از جمله استان قزوین با سه ساعت تاخیر برگزار شد، اما این تاخیر با ادامه زمان انتخابات جبران شد، ناگفته نماند که خروجی این تاخیر در برخی استانها قابل تامل خواهد بود. جان کلام اینکه در استانهایی که سه بند مذکور اتفاق افتاده برگزاری انتخابات مجدد منطقی است.
در پایان باید گفت که شرایط انتخابات با همه کم و کاستیها برای کلیه نامزدها یکسان بوده است و وزارتخانه به عنوان متولی برگزاری انتخابات، باید بابت این اتفاقات رسما عذرخواهی کند و مسئولیت کلیه این اتفاقات را بپذیرد؛ توجه داشته باشید که این مسئله از برگزاری مجدد انتخابات مهمتر است.
حبیب اله بیطرف
عضو نظام مهندسی ساختمان تهران با اشاره به اینکه نامه درون سازمانی نباید رسانه ای شود گفت: رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در نامه ای به وزارتخانه مواردی را گوشزد کرده تا بررسی های لازم در مورد ابهامات موجود در انتخابات این دوره انجام شود و تصمیم درست اتخاذ گردد، تنها استان هایی که نسبت به نحوه برگزاری انتخابات اعتراض دارند می تواند مورد بررسی قرار گیرد.