وی گفت: از این رو حذف مواد نفتی در راستای بازیافت مواد نفتی و استفاده مجدد از آب نیز اهمیت پیدا می کند که استفاده از روش های کنونی برای جداسازی و تصفیه پساب ها مشکلات فرایندی و هزینه های زیادی را ایجاد کرده است.
بازگیر عنوان کرد: ایده ساخت پکیج تصفیه پساب نفتی با ظرفیت ۳۰۰ لیتر بر ساعت بر پایه فناوری نانو را به صورت پایلوت اجرایی کردیم.
وی اظهار داشت: پکیج تصفیه پساب های صنعتی بر پایه نانو مواد می تواند مواد نفتی، روغن ها، آلاینده های آلی، ذرات معلق، عوامل میکروبی و فلزات سنگین را با بازدهی بالا از آب و پساب ها حذف کند.
وی از مزیت های پکیج تصفیه پساب های صنعتی را توضیح داد و گفت: از ویژگی های قابل ذکر این پکیج، سرعت تصفیه بالا، بازدهی بالا، اشغال فضای کم، انعطلاف پذیری در طراحی و امکان ایجاد تغیرات حداقلی در ساختار آلاینده ها است.
بازگیر افزود: در فرایند کلی مورد استفاده در این پکیج از روش فیلتراسیون ائتلافی، لخته سازی سریع، فرایند جذب با استفاده از نانورس و میکروفیلتراسیون با استفاده از نانو الیاف برای شفاف سازی خروجی و رسیدن به شرایط مناسب استاندارد بهره گرفته شده است.
وی اذعان داشت: این پکیج می تواند مواد آلاینده با هر مقدار آلودگی را در کمتر از ۳۰ ثانیه جدا کند.
بازگیر از کاربرد این طرح توضیح داد و اذعان داشت: تصفیه انواع پساب در صنایع نفت و گاز، پالایشگاهها، صنایع فلزی، واحدهای فرایندهای شیمیایی، صنایع نساجی، صنایع غذایی، شیرابه دفن زباله، آب های زیرزمینی نزدیک مخازن نگهداری، آب بویلر در نیروگاها، آب فرایندی کارخانجات، کارواش ها،صنایع حمل و نقل و کشتیرانی و بسیاری از این صنایع مورد استفاده قرار می گیرد.
منبع: خبرگزاری مهر