هدف نهایی قانون نظام مهندسی ساختمان ، احداث ساختمانهای ایمن ، باکیفیت و مبتنی بر معماری اسلامی و ایرانی است .
مهندس اسداله جلال زاده ، هدف نهایی قانون نظام مهندسی ساختمان را برخورداری اماکن از کیفیت مطلوب دانست و تصریح کرد: عزم و همکاری ملی مردم، مسـئولان، وزارتخانهها و سازمان نظام مهندسی برای اجرای کامل قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، به احداث ساختمانهای ایمن، با کیفیت، با دوام و مبتنی بر معماری اسلامی- ایرانی منجر خواهد شد.با عنایت به اینکه طبق قانون نظام مهندسی ساختمان و آییننامه اجرایی آن، اعضای حقوقی و حقیقی عضو سازمان باید بر همه پروژههایی که از بوجه عمرانی دولت استفاده نمیکنند و کارفرما از منابع دیگر هزینههای احداث را تأمین میکند، نظارت داشته باشند .
وی با اشاره به آخرین وضعیت نظارت سازمان نظام مهندسی ساختمان بر پروژههای دولتی گفت: تدوین دستورالعمل ویژه برای اجرای این مهم لازم است تا قانون به طور کامل اجرا شود.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان جنوبی در پاسخ به سوالی درباره برنامههای سازمان نظام مهندسی ساختمان برای ارتقای کیفیت و رعایت استاندارد در پروژههای دولتی خاطر نشان کرد: با ورود سازمان نظام مهندسی در عرصه نظارت بر پروژههای دولتی، ماده ۳۴ قانون نظام مهندسی و تبصره یک آن ملاک ارزیابیها خواهد بود که همه دستگاهها به اجرای مقررات ملی ساختمان و همچنین استفاده از مصالح استاندارد مکلف و موظف شدهاند.
وی با ابراز اینکه در صورت تحقق کامل اجرای ماده ۳۴ قانون نظام مهندسی در تمامی پروژهها ،نظارت بر پروژهها بر اساس چک لیستهایی که شرح خدمات مهندسین در آنها لحاظ شده است، انجام خواهد شد تا کیفیت و استاندارد بطور کامل محقق شود.
مهندس جلال زاده همچنین در خصوص راهکارهای سازمان نظام مهندسی ساختمان برای جلوگیری از اعمال سلیقه در رعایت استانداردهای احداث پروژههای دولتی،گفت: مقررات ملی ساختمان در همه اماکن لازمالاجرا است و به هیچ عنوان نباید نقض شود زیرا استاندارد حداقلی و به نوعی خط قرمز است.
وی تأکید کرد: استانداردهای مورد نظر سازمانها و وزارتخانهها برای اماکن خاص مانند بیمارستانها، در حقیقت مکمل مقررات ملی ساختمان خواهد بود .
منبع: سازمان نظام مهندسی ساختمان