رییس کارگروه توسعه صادرات خدمات مهندسی نظام مهندسی کشور در گفتگو با «صما»:
مناطق آزاد ویترین تکنولوژی و پیشرفت ساختمانسازی کشور هستند
ارائه خدمات متنوع مهندسی در مناطق آزاد به عنوان مناطق پیشرو در صنعت ساختمان، چهاردهمین بند خطمشی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور است که استان فارس به عنوان استان معین، مسئول پیگیری این بند از خطمشی مذکور مشخص گردید.
رئیس کارگروه توسعه صادرات خدمات مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار «صما» ضمن بیان اینکه در قوانین شهری و مقررات ملی ساختمان به صراحت قید شده که این قوانین باید در اقصی نقاط کشور به مرحله اجرا برسد، گفت: تامین امنیت، ایمنی و بهداشت مردم، صرفهجویی، نوسازی، تکنولوژی نوین و … از مهمترین موارد مد نظر قانون است که باید در تمامی مناطق کشور اجرا شود که مناطق آزد تجاری هم مستثنی از این امر نیستند.
مرتضی سیفزاده با اشاره به اینکه ورود به مناطق آزاد تجاری برای افرادی که در خارج از کشور هستند بدون ویزا و آزاد است، اذعان داشت: در مناطق آزد تجاری ارتباطات خیلی نزدیکی وجود دارد، به ویژه مناطق قشم، کیش و چابهار از دیرباز مورد توجه توریستها بوده که این موقعیت میتواند شرایط همکاری بیشتر ایران با ساکنان خارج از کشور را فراهم نماید.
سیفزاده با اعتقاد به اینکه ارائه خدمات مهندسی با کیفیت در مناطق آزاد به عنوان ویترین تکنولوژی و پیشرفت ساختمانسازی و مهندسان کشور است، تصریح کرد: افرادی که در مناطق آزاد حضور خواهند داشت، با مشاهده خدمات فنی مهندسی به متخصصان داخل کشور و سازمانهای نظام مهندسی ساختمان اعتماد کرده و تشویق به حضور و سرمایهگذاری در داخل کشور میشوند.
به گفته عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس، با رعایت مقررات ملی ساختمان و ارائه خدمات فنی مهندسی در مناطق آزد تجاری، ایران قادر خواهد بود دریچهای به سوی جهان باز کند و متخصصان ایرانی این توانمندی را خواهند داشت که با رعایت مقررات ملی و استانداردهای بینالمللی بهصورت اتوماتیک علاوه بر جذب سرمایهگذاران خارجی با صادرات خدمات فنی مهندسی به دیگر کشورهای برای نیروهای متخصص خود بازار کار ایجاد کند.
رییس کارگروه توسعه صادرات خدمات مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، برگزاری نمایشگاههای صنعت ساختمان به خصوص در مناطق آزاد از جمله بندر انزلی، ماکو و مناطق مختلف ارس و غیره را یکی از بهترین موقعیتها برای معرفی خدمات فنی کشور دانست و گفت: با استفاده از این پتانسیل در شمال، جنوب و غرب کشور به راحتی میتوان کشورهای همجوار و کشورهای حاشیه خلیج فارس را متقاعد کرد که ایران امکان ارائه خدمات مهندسی را دارد و برعکس جذب سرمایهگذاری در داخل کشور هم ممکن خواهد شد.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس در ادامه یادآور شد: برای دستیابی به این مهم دبیرخانه مربوطه در استان فارس با توجه به تجربه این استان در اجرای پروژههای ساختمانی در مناطق آزاد بخصوص منطقه کیش و قشم تشکیل و استانهای هرمزگان، خوزستان، بوشهر، آذربایجان شرقی و غربی، کردستان و مازندران به عنوان همکاران این دبیرخانه معرفی شدند.
سیفزاده، برگزاری چندین جلسه با موضوع چگونگی ارائه خدمات مهندسی، بررسی تدوین نظامنامه ایجاد دفاتر ویژه مناطق آزاد و… را از جمله اقدامات این دبیرخانه برشمردو افزود: تدوین این نظامنامه نهایی شده که باید به تایید شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور برسد، اما از دیگر سو برای برقراری ارتباط لازم است که تحریمها برداشته تا ارتباط مالی بانکهای کشور با بانکهای بینالمللی برقرار شود، چرا که در شرایط فعلی حتی برای انجام کارها از طریق اعتبار اسنادی هم مشکلات زیادی وجود دارد که باید این مشکلات مرتفع گردد.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس در ادامه اضافه کرد: مشکلات موجود در این زمینه دستهبندی شده و گروههای مختلف موارد را بررسی کردهاند. گفتنی است که سازمان نظام مهندسی ساختمان باید با سازمان توسعه تجارت به عنوان متولی تجارت کشور و وزارت امور خارجه به عنوان نهاد درگیر با امور سفارتخانهها همکاری نزدیکی داشته باشد تا بتواند امور مربوط به مناطق آزد را تا حصول نتیجه پیگیری نماید.
رییس کارگروه توسعه صادرات خدمات مهندسی سازمان نظام مهندسی کشور، گفت: نامهنگاریهای لازم انجام شده و رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور هم در تلاش است تا موارد مذکور در جلسات هیئت دولت طرح شود، اما بیشتر از هر چیزی در حال حاضر همه در انتظار ۱۰ تیر هستند، چرا که اگر توافقنامه مورد نظر انجام و تحریمها برداشته شود بسیاری از مسائل مذکور برطرف خواهد شد.
سیفزاده با اشاره به اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان در طی این مدت با شرکت در نمایشگاههای صنعت ساختمان خارج از کشور از جمله نمایشگاه قطر به منظور معرفی خدمات مهندسی ایران حضور پررنگی داشته است، خاطر نشان ساخت: متاسفانه مسائلی همچون ویزا، حضور افراد در کشورهای خارجی و مسائل بانکی مشکلساز است که امید داریم این موارد هرچه سریعتر برطرف شود. لذا به موازات این اقدامات کارگروه توسعه خدمات مهندسی ساختمان با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تفاهمنامهای به منظور اعزام مهندس به کشورهای خارجی برای فعالیت اقتصادی منعقد کرده است.