پس لرزه های انتخابات نظام مهندسی/ هشدارمظاهریان درباره کاهش رغبت سرمایه گذاری دربازارمسکن/ حناچی: ابزارهای کنترل حاکمیتی تعطیل شده اند
در ادامه استقبال از کافه صما، از این هفته، صما با تغییراتی در نوع چینش و انتخاب اخبار، بسته خبری پنج شنبه های صما را معرفی می کند. بسته خبری صما به دنبال آن است که به صورت هفتگی تیتر و خلاصهای از مهمترین اخبار حوزه مسکن وشهرسازی که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار دهد.
درهفته ای که گذشت انتقاد کارشناسان حوزه مسکن از بسته رکود زدایی،انتقاد از وضعیت شهرسازی کلان شهرها، وعده اجرای طرح مسکن اجتماعی، بازگشت قیمت مسکن به پنج سال پیش از جمله شاخص ترین اخبار این حوزه بوده که مشروح آنها به شرح ذیل است:
تقابل خودور و مسکن درهفته ای که گذشت
رونمایی دولت از بسته رکود زدایی که از جمله مهمترین سرفصل های آن تخصیص وام ۲۵ میلیون تومانی برای خرید خودور بود باعث شد که کارشناسان حوزه مسکن به این موضوع واکنش نشان دهند وانتقادهای فراوانی متوجه این بسته کنند.
کارشناسان این بخش معتقدند دولت میتوانست به جای اینکه سهم زیادی از منابع بانکی را به وام خرید خودرو اختصاص دهد، به صنعت ساختمان توجه بیشتری کند چرا که تولید مسکن یک موضوع زمان بر است و هرروز به میزان تقاضای انباشه در کشور افزوده می شود.هرچند که نباید رونق صنعت خودرو را هم نادیده گرفت، اما مسکن به عنوان یکی از نیازهای اولیه انسان، بیش از صنعت خودرو نیاز به حمایت دولت دارد، بنابراین اختصاص سهم بیشتر به بخش مسکن میتوانست رونق را برای بازارمسکن به همراه داشته باشد.
رییس انجمن صنفی انبوهسازان تهران ازجمله افرادی بود که به این موضوع واکنش نشان داد و سهم بخش مسکن نسبت به خودرو را از بسته خروج از رکود، ناچیز عنوان کرد.حسن محتشم اظهار کرد: متاسفانه دولت در بسته خروج از رکود، چندان به بخش مسکن توجه نکرده و بیشتر بر روی صنعت خودروسازی متمرکز شده است.
ادعای فقرفکری هیات دولت نسبت به اقتصاد مسکن
همچنین استاد دانشگاه تهران نیز یکی از نقاط ضعف بسته جدید دولت برای خروج از رکود را بی توجهی به مسکن دانست و دلیل این امر را ناشی از فقر در هیات دولت نسبت به اقتصاد مسکن دانست.بیتاله ستاریان درباره بسته رونق اقتصادی دولت اظهار داشت: یکی از نقاط ضعف بسته جدید دولت برای خروج از رکود این است که به بخش مسکن هیچگونه توجهی نداشته و دلیل این هم، فقری است که در هیات دولت نسبت به اقتصاد مسکن است.وی افزود: دولت روی اقتصاد مسکن اصلا تسلط ندارد و به قول معروف، به حکومت یا تاثیراتی که موضوع ساختمان و مسکن در اقتصاد کشور دارد، زیاد توجه نمیکند.
یک کارشناس مسکن هم همسو با نظرات مطر ح شده دراینباره نیز گفت شاید دولت برای این تصمیم خود دلیل داشته اما صاحب نظران اقتصادی را توجیه کند که چرا از میان همه بخشهای بزرگ اقتصاد، یک بخش جزئی مثل صنعت خودروسازی را انتخاب کرده و منابعی که ماحصل دسترنج سختی است به این بخش پرداخت میکند؟این انتقادهای تند باعث شد که یک مقام مسوول در وزارتخانه راه وشهرسازی به این موضوع واکنش نشان دهد و بگویدنمی توان گفت که بخش مسکن نادیده گرفته شده است!مدیر کل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در گفت و گو با «صما» ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص بسته خروج از رکود دولت و موارد مربوط به بخش مسکن در این بسته گفت: طی بحثها و جلسات کارشناسی صورت گرفته در خصوص این بسته، ما هم به عنوان یکی از بخشهای وزارتخانه، پیشنهاداتی را در بخش مسکن و نیز ضرورتهای لازم برای خروج از رکود این بخش ارائه نمودیم. مواردی که تاکنون اعلام شد کمتر به بخش مسکن پرداخته است، اما نمیتوانیم قطعی اعلامنظر کنیم. شاید هنوز بخشهایی وجود داشته باشد که توسط دولت به مرور منتشر شود و نمیتوان اینطور قضاوت کرد که بخش مسکن نادیده گرفته شده است.
انتقاد ازوضعیت مغشوش شهرسازی
درهفته ای که گذشت رئیس سازمان ملی زمین ومسکن لب به انتقاد گشود و نسبت به وضعیت فیزیکی و معنوی شهرها انتقاد وارد کرد.انتقادی که پیشتربارها اززبان مقام مافوق او عنوان شده است.به طوری که عباس َآخوندی دریک سخنرانی گفته بود شهرها به صورت افراد سیلی می زنند.
سید محمد پژمان همسو با رویکرد آخوندی گفته شهرهای ما هم در بعد فیزیکی و مادی نمیتوانند بسیاری از نیازهای شهروندان را برطرف کنند و هم در بعد روحی و روانی سازگاری با وضعیت روحی روانی و اجتماعی شهروندان ندارند.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن ادامه داد: ما وقتی امروزه به برخی از شهرهایمان مینگریم، میبینیم که این شهرها در ابعاد فیزیکی و مادی نمیتوانند بسیاری از نیازهای شهروندان را رفع کند و در ابعاد روحی و روانی نیز با وضعیت روحی روانی و اجتماعی شهروندان سازگاری ندارند.
///////////////////////////
نجات پیمانکاران طلبکار ایرانی فعال در عراق
شرکتهای پیمانکار ایرانی فعال در عراق بالاخره موفق شدند مسوولان را متقاعد کنند که برای جلوگیری از ورشکستگی، دولت بخشی از مطالباتشان را پرداخت کند.این شرکتها به خاطر مشکلات امنیتی و سیاسی عراق دچار بحران های سنگین شده بودند وخوشبخانه دراین هفته رییس سازمان توسعه تجارت به نگرانی مطالبات پیمانکاران ایرانی فعال در بازار عراق پایان داد.
ولی الله افخمی راد اظهار کرد: اقداماتی برای پرداخت مطالبات پیمانکاران ایرانی شاغل در بازار عراق انجام شده و این مطالبات توسط بانک توسعه صادرات پرداخت خواهد شد.
وی افزود: کاهش قیمت نفت و به دنبال آن کاهش درآمدهای عراق موجب شد طلب بخشی از پروژه هایی که توسط پیمانکاران ایرانی و شرکتهای خدمات فنی و مهندسی در عراق انجام شده پرداخت نشود، چون دولت عراق قادر نیست به موقع بدهی شرکتهای ایرانی را پرداخت کند.
///////////////////
پس لرزه های انتخابات نظام مهندسی در دوران پسا انتخابات!
با گذشت حدود دو هفته از انتخابات نظام مهندسی، حرف و حدیثها و حاشیه ها درباره این انتخابات کماکان ادامه دارد به طوری که تعدادی از اعضای سازمان نظام مهندسی ایلام با ارسال نامه ای به وزیر راه و شهرسازی خواستار صیانت وی از نتیجه انتخابات نظام مهندسی شدند .دراین نامه ذکرشده :اینجانبان، امضاکنندگان مکتوبه حاضر، با ارجاع به مشارکت حداکثری جامعه مهندسی استان با متوسط مشارکت ۷۸ درصد و با توجه به مشاهده تلاشهای متعدد برخی اشخاص حقیقی و حقوقی منتسب به دولت محترم و مردم محور جمهوری اسلامی ایران، جهت اعمال نفوذ غیرقانونی در انتخابات هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان استان ایلام ودخالت برخی مناصب دولتی غیرمرتبط در سامانه تصمیمگیری اداره کل راه و شهرسازی استان، و ضرر محتمل بدعت گزاری غلط در انتخابات آینده نظام مهندسی، و با عنایت به دیدگاه متعالی و عادلانه آن مقام عالی، خواستاریم دستورات لازم را در جهت صیانت از آرای اعضای نظام مهندسی استان ایلام به صلاحدید صادر فرمایید.
شکایت اعضای شوراهای شهر در خصوص انتخابات نظام مهندسی
همچنین سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه امروز با انبوهی از شکایات مواجه هستیم که مشروعیت انتخابات نظام مهندسی را زیر سوال میبرد، گفت: در حال حاضر شکایاتی از شوراهای شهر به دیوان عدالت اداری صورت گرفته است، زیرا برابر قانون عضویت در شورا و همچنین عضویت در نظام مهندسی شغل محسوب نمیشود؛ بنابراین استدلال دو شغله بودن در این موضوع درست نیست. تقیپور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اعضای شورا برای حضور در انتخابات نظام مهندسی منع شدهاند، آیا شکایتی در این باره صورت گرفته است یا خیر؟ گفت : بحث انتخابات نظام مهندسی بحث مهمی است و کوتاهی مهندسان ناظر، اثبات شده و خیلی از تخلفات صورت گرفته مربوط به ناظران است. وی با تاکید بر اینکه همه مهندسان واجد شرایط میتوانند در انتخابات کاندیدا شوند، گفت: ما امسال بخشنامهای را از وزیر مسکن داشتیم مبنی براین که اعضای شورا نباید در انتخابات کاندیدا شوند پس از این بخشنامه آقایان دنیامالی و چمران نسبت به این موضوع اعتراض کردند و علیرغم اعتراضات و شکایات اعضاهای شورای استانها و شهرستانها، این انتخابات با اشکالات زیادی برگزار شد.سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه امروز با انبوهی از شکایات مواجه هستیم که مشروعیت انتخابات نظام مهندسی را زیر سوال میبرد، افزود: در حال حاضر شکایاتی به دیوان عدالت اداری صورت گرفته است برابر قانون عضویت در شورا و همچنین عضویت در نظام مهندسی شغل محسوب نمیشود؛ بنابراین استدلال دو شغله بودن در این موضوع درست نیست.
تقی پور ادامه داد: امیدوارم با تسریع در رسیدگی به شکایات توسط دیوان عدالت اداری و همچنین نامهای که از شورای عالی استانها ارسال شده امیدوارم به این موضوع رسیدگی شود. به غیر از سه استان مابقی استانها در خصوص برگزاری انتخابات دچار مشکل شدهاند.
انتخاب بازرس توسط هیئت مدیره اشکال اساسی دارد
دراین هفته همچنین مدیرکل دفتر سازمانهای نظام مهندسی و تشکلهای حرفهای وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه انتخاب بازرسان توسط هیئت مدیره دارای اشکال اساسی است گفت: در نهادهای مشابه دیگر انتخاب بازرس به طور مستقل و جدا توسط مجمع عمومی صورت می گیرد.
منوچهر شیبانی اصل اشاره به وجود مشکل در روند انتخاب بازرسان سازمان های نظام مهندسی گفت: این اشکال ناشی از قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان است که رفع آن مستلزم بازنگری در قانون توسط مجلس شورای اسلامی است.
شیبانی اصل در ادامه تصریح کرد: به یقین اگر این موضوع در چارچوب آییننامه بود، حتما اشکالات آن را در هیئت وزیران رفع میکردیم و همچنین اگر در چارچوب ماده ۱۲۳ قرار میگرفت، وزیر راه و شهرسازی تا به حال این مشکل را برطرف کرده بود، اما از آنجایی که مربوط به خود قانون و نیازمند بازنگری در قانون است، بازنگری در قانون را پیشنهاد میکنیم.
//////////////////////
حناچی:ابزارهای کنترل حاکمیتی تعطیل شده اند
اگر تا چند وقت پیش معضل زمین خواری دغدغه های بسیاری برای مسولان ایجاد کرده بود حالا از قرار معلوم دایره خواری ها روز به روز درحال گسترش است و به این موارد باید دریاخواری،کوه خواری ومسکن خواری را هم افزود! دراین هفته پیروز حناچی، معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی درباره آنچه بر عرصههای طبیعی گذشته و نقاطی که مورد هجوم «خواران» قرار گرفته است توضیحاتی ارائه داد . دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری با استناد به آمار ارایه شده از سوی شهرداری تایید میکند که ۴٠٠ هزار واحد مسکونی خالی در تهران وجود دارد و بر این اساس میتوان گفت ۴٠٠ هزار مسکنخواری در تهران رخ داده است. او همچنین دلیل رواج سوءاستفاده از طبیعت در قالب زمینخواری، دریاخواری یا… را اینگونه توضیح داد:باید بگویم که وقتی ابزارهای کنترلی حاکمیتی تعطیل میشوند، این اتفاق رخ میدهد. در سایه بیتوجهی دستگاه اجرایی نظارتی میبینیم که حجم تخلفات افزایش چشمگیری را تجربه میکند.همچنین رئیس انجمن جامعه شناسی ایران با اشاره به اینکه اراده محیط زیستی در دولت شکل گرفته اما دانش آن هنوز جریان ندارد، گفت: دولت باید بیتعارف و با عزم و قاطعیت بیشتری با نهادهای مخرب محیط زیست که حاشیه امن دارند، برخورد کند.محمدامین قانعیراد در ارتباط با پیدایش آگاهیهای زیستمحیطی در جامعه و دولت گفت: پیدایش آگاهی زیست محیطی به طور کلی در جامعه ما پدیدهای متاخر است و در بین خود دانشگاهیان نیز اخیرا و با طرح برخی اضطرارها که در چندسال اخیر مطرح شده، پدید آمده است، در حالی که از سالها پیش یعنی از سال۱۹۷۰ و در سالهای قبل از انقلاب اسلامی، شاهد هشدارهایی از طرف سازمانهای جهانی و بین المللی در مورد مسائلی هم چون بحران آب بودیم.البته درادامه ماجرای های مربوط به زمین خواری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری از صدور رای قطعی به نفع بیتالمال در مهمترین پرونده زمینخواری پس از ۲۰ سال رسیدگی خبرداد.علی محمدیمقدم ضمن اعلام این خبر، ارزش اقتصادی پرونده ۳۲۰۰ هکتاری اراضی دولتی را با توجه به شرایط و موقعیت جغرافیایی به ویژه کاربریهای اخیر اراضی مذکور (گردشگری و توسعه باغات) رقمی بالغ بر ۱۶۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد.وی این پرونده را از حساسترین پروندههای اختلافی منابع طبیعی در دو دهه اخیر در استان ذکر کرد و افزود: این پرونده که از سال ۷۳ تا ۹۴ درمحاکم قضایی در حال رسیدگی بود، سرانجام با پشتیبانیهای حقوقی سازمان جنگلها، تلاش دبیرخانه حفظ حقوق بیتالمال و قضات شعبه ۶ دادگاه تجدید نظر استان، پس از ۲۱ سال به بیت المال بازگشت.
////////////////////
ترس از آوارمسکن مهر، ساکنان را مجبور به تخلیه کرد
اززمانی که طرح مسکن مهر کلید خورده ،حرف و حدیث های مختلفی درباره این طرح مطرح است .ضروت رفع مشکلات زیرساختهای مسکن مهر،تقاضا برای افزایش وام مسکن مهر،وعده های مسوولان برای رفع مشکلات ومسایلی ازاین دست دیگر به پای ثابت اخبار حوزه مسکن تبدیل شده است.دراین هفته رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: از وزیر راه و شهرسازی میخواهیم که موضوع مسکن مهر را به سرانجام برساند.
عبدالرضا عزیزی در مراسم افتتاح پنجمین نمایشگاه راه و شهرسازی در تهران با اشاره به طرح مسکن مهر گفت: از مسئولان وزارت راه و شهرسازی به خصوص وزیر درخواست داریم که موضوع مسکن مهر را به سرانجام برسانند، چراکه اغلب ثبتنامکنندگان از نیازمندان هستند. البته به من اعلام کردند که در پایان سال ۹۵، ۹۰ درصد از واحدها به پایان می رسد. همچنین یکی از خبرگزاری ها به تهیه گزارش درباره مسکن مهر کلاله پرداخته وگفته تنها سه سال از افتتاح مسکن مهر کلاله می گذرد که خطر ریزش واحدهای تخریبی، ساکنان ۷۲ واحد مسکونی را تهدید می کند و تاکنون هم ۲۲ خانواده، این واحدها را تخلیه کرده اند. درادامه این گزارش آمده خانه هایی که هنوز مدتی از حضور ساکنان در آن نمی گذشت، ترک های عمیقی برداشت تا جایی که امکان زندگی کردن را از مردم گرفته بود. در سال ۹۱ این واحدها به بهره برداری رسید اما پس از مدتی مسئولان و سازمان های مربوطه اعلام کردند خطر ریزش این واحدهای مسکونی ساکنان آن را تهدید می کند. از آن زمان پیگیری های زیادی صورت گرفت تا وضعیت این ساکنان و واحدهای تخریبی مسکن مهر که حدود ۳ سال از ساخت آنها می گذرد، مشخص شود، اما به نظر می رسد بی مهری ها به مسکن مهر نشین های کلاله ادامه دارد.همچنین استاندار چهارمحال و بختیاری خواستار ضرورت رفع سریع تر مشکلات مسکن مهر در استان شد. قاسم سلیمانی در نشست بررسی مشکلات مسکن مهر استان چهارمحال و بختیاری گفت: مدیران دستگاه های اجرایی مربوطه باید برای رفع سریع تر مشکلات مسکن مهر، قوانین کارساز را شناسایی و اجرایی کرده و از هرگونه مشکل تراشی برای مردم پرهیز کنند.
/////////////////////
طلسم اجرای مسکن اجتماعی شکسته شد؟
دراین هفته موضوع مسکن اجتماعی هم به میان کشیده شد به طوری که با اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار برای این طرح گویا طلسم اجرای آن شکسته شده است.مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه در بودجه سازمان تامین اجتماعی ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار برای مسکن اجتماعی دیده شده است، گفت: ساخت و ساز مسکن اجتماعی با مذاکرات مثبتی که با وزارت راه و شهرسازی داشتهایم، بزودی آغاز میشود.سید تقی نوربخش در پاسخ به این سئوال که آیا امسال ساخت و ساز مسکن اجتماعی آغاز می شود یا خیر گفت:با دستور ربیعی وزیر کار،تعاون و رفاه اجتماعی کمیته مسکن اجتماعی تشکیل شد و بزودی نیز ساخت و ساز مسکن اجتماعی با اعتباری که در بودجه این سازمان به مبلغ ۲ هزار میلیارد ریال دیده شده است آغاز می شود.
/////////////////////
یک گلایه تکراری از وضعیت شهرسازی
ازحدود دو دهه پیش که قیمت زمین درتهران به ناگاه بالا رفت و بازار مسکن به یک بازار جذاب سرمایه گذاری تبدیل شد دیگر تهران عملا به یک کارگاه ساختمانی شد.همین مساله باعث شده که انتقاد از تبدیل کلانشهرها به کارگاههای ساختمانی از فرط تکرار به یک گلایه ای بی اثر وتکراری تبدیل شود!معاون پژوهشکده فرهنگ و هنر دانشگاه تهران نیز دراین هفته با انتقاد از وضعیت ساختوسازهای گسترده در کلانشهرها و تبدیل آنها به کارگاه ساختمانی تاکید کرد: اگر قرار است به بازآفرینی بپردازیم باید تضمین کنیم چیزی که قرار است بازآفریده شود منطبق با معماری اصیل ایرانی باشد.
سیاوش صابری کاخکی درباره اهمیت بازآفرینی شهری با تعریفی از آن تحتعنوان «چیزی که پیشتر آفریده شده، مخدوش گشته و به دلیل بیتوجهی و سهلانگاری باردیگر میخواهد باز آفریده شود» تاکید کرد: بازآفرینی شهری خلقی تازه نیست بلکه نگاهی دوباره به داشتههایی است که در شهرسازی و معماری وجود داشته و بار دیگر میخواهد بازآفریده شود. متاسفانه در چند دهه اخیر به ویژه در ۶۰ سال گذشته اتفاقی که برای شهرهای ایران رخ داد حاکی از این بود که بخش عمدهای از هویت، ارزشهای تاریخی و فرهنگی شهرها تحت عنوان توسعه از دست رفت.
////////////////////
درگیری لفظی عضو شورای شهر با چمران
دراین هفته یک درگیری لفظی درشورای شهر در صدر اخبار حوزه مسکن وشهرسازی قرار گرفت. در دویستمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکرات پیش از دستور چند تن از اعضای شورای شهر درخصوص ساخت بیمارستان هستهای در شهر تهران بدون مجوز شورای شهر موضوعاتی را عنوان کردند که با ورود به دستور جلسه محمد سالاری رئیس کمیسیون کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران بر نحوه اداره جلسه توسط رئیس شورا و عدم توضیحات و پاسخگویی درباره ساخت بیمارستان هستهای با رئیس شورا درگیری لفظی داشتند و سالاری قصد ترک جلسه را داشت که چند تن از اعضای شورای شهر مانع خروج وی شدند.
/////////////////////
اظهار نظر جنجالی ترکان که تکذیب شد
اظهار نظر اکبرترکان درجایگاه مشاور رئیس جمهور دراین هفته بازتاب های زیادی داشت.او درواکنش به انتشار خبرهایی که در برخی رسانهها مانند «الف و تابناک» در قالب رانتخواری و مفتخواری چهار وزیر نویسنده نامه معروف بحران بازار سرمایه به رئیسجمهور گفت: من هیچگاه نگفته بودم چهار وزیری که نامه به روحانی را امضا کرده بودند، مفتخوار یا رانتخوار بودهاند. متأسفانه برخی از رسانهها بهصورت مغرضانهای نقلقولی را از من منتشر کردند که هیچگاه درست نبود و من از این تعابیر استفاده نکردم. در دولت یازدهم و در هیأت دولت هیچ اختلافی وجود ندارد و اینکه برخی تلاش میکنند اینگونه القا کنند که میان وزیران و در دولت اختلاف هست تعبیر درستی نیست. اما برخی فکر میکنند با انتشار اخبار نادرست میتوانند بر تصمیمگیری دولت تأثیر بگذارند. او همچنین درباره برنامههای دولت گفت: این نامه نشانهای از اختلاف در تیم اقتصادی دولت نداشت و نباید نتیجه گرفت که کار این چهار وزیر در اصول اقتصادی دولت خللی ایجاد کرده است.
برنامه دولت برای شش ماه آینده عبور از رکود و رونق تولید است. وزرای اقتصادی دولت نیز در این مسیر گام برمیدارند. بنابراین نباید اینطور تصور شود که در دولت یازدهم اختلافی در عملکرد وزیران وجود دارد.
////////////////////
هر دوساعت یک نفر در اثرآلودگی می میرند!
رییس کمیته ایمنی شورای شهر تهران گفت: میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی های هوا در سال ۹۲ بیش از ۴ هزار و ۴۰۰ نفر بوده که به ازای هر ۲۴ ساعت ۱۲ نفر و هر ۲ ساعت یک نفر بر اثر آلودگی هوا مرده است.
معصومه آباد در دویستمین جلسه علنی شورای شهر در نطق پیش از دستورخود گفت: وضعیت هوای تهران طی چند روز گذشته ناسالم بوده است و به این دلیل که در آستانه هوای سرد و وارانگی هوا هستیم، باید در زمینه حمل و نقل و آلودگی هوا مصوبات و برنامه هایی که داشته ایم را بررسی کنیم و پیشرفت ها و عقب افتادگی هایی را که در این مصوبات و طرح ها داشته ایم را بسنجیم.
///////////////////
تذکر به شهردار بابت مجوز بیمارستان هستهای
درهفته جاری شهردار تهران بابت ساخت بیمارستان هسته ای از شواری شهر تذکر گرفت. رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران در تذکری به شهردار ساخت بیمارستان هستهای در بوستان ولایت را زیرپاگذاشتن قانون عنوان کرد. رحمتالله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت شورا با بیان اینکه بوستان ولایت با تدبیر مقام معظم رهبری بخشی از عرصه عمومی شهر محسوب شده و در اختیار شهرداری قرار گرفته است، تاکید کرد: درخصوص بهرهبرداری از این بوستان نیز شورای عالی معماری و شهرسازی مصوبهای دارد که رئیس شورای شهر بهعنوان عضوی این شورا از آن مطلع است. او با اشاره به جلسه ۲۴ شهریورماه سال ۱۳۹۳ شورای عالی شهرسازی و معماری گفت: این شورا درباره بوستان ولایت و در اجرای رهنمودهای مقام معظم رهبری درخصوص ضرورت تخصیص حداکثری فضای بوستان ولایت برای تامین فضای سبز، مواردی را مصوب کرده است که میتوان به الزام تصویب نهایی طرح ساماندهی اراضی قلعه مرغی (بوستان ولایت) اشاره کرد که تاکنون انجام نشده است. این عضو شورای شهر افزود: ابطال کلیه مصوبات قبلی کمیسیون ماده ۵ شهر تهران در ارتباط با این موضع و ضرورت ارائه پیشنهادهای جدید با در نظر گرفتن تامین حداکثری فضای سبز و حداقل بارگذاری فیزیکی توسط شهرداری تهران برای بررسی و تصویب در کمیسیون ماده ۵ و ارجاع به شورای عالی شهرسازی و معماری برای تصویب نهایی که تاکنون این موضوع نیز به شورای عالی ارجاع نشده است.
///////////////////
قیمت مسکن به ۵ سال پیش بازگشت!
دراین هفته اظهار نظر درباره قیمت مسکن وادعای عقب گشت قیمت این کالا به ۵ سال پیش به عنوان یک خبر خاص مورد توجه قرار گرفت. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه قیمتهای مسکن به نرخهای سال ۸۹ رسیده است گفت: پیش بینی میکنیم در شش ماه دوم سال بازار مسکن افت و خیز خاصی نداشته باشد. حامد مظاهریان در نشست خبری با بیان اینکه مسکن بخشی از اقتصاد کلان کشور است که باید براساس شاخصههای آن قیمت گذاری شود، اظهارکرد: در شش ماه دوم امسال مسکن افت و خیز خاصی ندارد و قیمتها مانند نیمه نخست سال ثابت میماند.وی با بیان اینکه قیمتهای واقعی مسکن به قیمتهای سال ۸۹ رسیده است، تصریح کرد: این مسئله نشان می دهد از یک جهت موقعیت مناسبی برای خریداران به واسطه قیمتهای معقول به وجود آمده ضمن آنکه زنگ خطری نیز تلقی می شود چرا که بازار پرسودی تلقی نشده و میزان سرمایه گذاری در آن کاهش مییابد.
////////////////
بحث شیرین شهروند مداری وعباس آخوندی
درهفته جاری وزیر راه وشهرسازی کمافی سابق از یکی از مهمترین تزهای فکری اش یعنی شهروند مداری سخن راند. به طوری که عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در پنجمین نمایشگاه راه و شهرسازی با تاکید بر حقوق شهروندی از اصلاح فرآیندها و دسترسی سریع شهروندان به اطلاعات تولید شده در تمامی حوزههای راه و شهرسازی خبر داد و گفت: تمام فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه راه و شهرسازی به صورت آنلاین در اختیار مردم قرار می گیرد.وی با اشاره به تصویب قانون دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات مسائل شهروندی، حقوق شهروندی و آزادی اطلاعات را یادآور شد و گفت: تصویب قوانین شهروندی اگرچه بسیار مثبت است اما باید تحلیل کنیم که در عمل چه اتفاقی رخ داده است، بدین معنا که باید تمام فرآیند مدیریت را از چشمان شهروندان ارزیابی کنیم تا زمانی که از چشم سیاستمدار به موضوع نگاه میکنیم نگاه ما از بالا به پایین است. ما باید بتوانیم نگاه پایین به بالا نیز داشته باشیم.